« Home | Aile yemeği » | Mantarlı Biftek » | Oscar gecesi » | Tavuklu Bezelye » | Çikolatalı Çilekler » | Çikolatalı Truffles » | Guacamole » | Super Bowl Menüsü » | Hoşgeldiniz! » 

Pazartesi, Mart 13, 2006 

Patatesli Salatalıklı Ezme


Teyzemin tarifi olan bu ezmeyi tadan herkes çok beğeniyor. Biraz kalorili olduğundan yağsız yoğurt ve light mayonez kullanıp hafifletmeye çalışıyorum. Süzme yoğurdunuz yoksa bir gece ya da 5-6 saat önceden yoğurdu kağıt havlu ile kapladığınız tel süzgü içine koyup suyunu süzdürebilirsiniz.

Malzemeler:
  • 3-4 patates
  • 1 büyük salatalık
  • 2-3 diş sarmısak
  • 1 demet dereotu
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 kase mayonez
  • tuz
Tarif:
1. Patatesleri haşlayın, kabuklarını soyun ve rendeleyin. (Kolay rendelenmeleri için patatesleri çok haşlamayın.)
2. Salatalığı kabukları ile rendeleyin. Suyunu süzdükten sonra patateslerin üzerine ekleyin.
3. Süzme yoğurdu, mayonezi, ince ince doğradığınız dereotunu ve ezdiğiniz sarımsakları ekleyip karıştırın.
4. Tuzunu ekleyip servis yapın.


Not: Benim kullandığım kase yaklaşık 1,5 cup büyüklüğünde. 900 gr. yoğurdu süzdükten sonra bu kaseyi dolduracak kadar süzme yoğurt elde ediyorum.