« Home | Oscar gecesi » | Tavuklu Bezelye » | Çikolatalı Çilekler » | Çikolatalı Truffles » | Guacamole » | Super Bowl Menüsü » | Hoşgeldiniz! » 

Pazartesi, Mart 06, 2006 

Mantarlı Biftek


Oscar gecesi için yaptığım ana yemek annemin tarifi olan mantarlı biftekti. Tarifin püf noktası ince et parçaları kullanmak. Flank steak'in yeterince ince olduğunu düşünmüştüm ama ilk denemem pek lezzetli olmadı. İkinci denememde etleri ikiye keserek incelttim. Sonuç anneminkiler gibi çok lezzeliydi:)

Malzemeler:
  • 800 gr. biftek
  • 3 domates
  • 2 soğan
  • 1 yeşil biber
  • 350 gr. mantar
  • 2 kaşık tereyağ
  • rendelenmiş kaşar peyniri (ben mozzarella kullandım)
  • tuz
  • karabiber
Tarif:
1. Tereyağı bir tavada eritin. Biftekleri orta ateşte iki tarafları kızarana kadar pişirin.
2. Domatesleri ve soğanları rendeleyip bir kapta karıştırın.
3. Bir tencereye, bir sıra pişmiş etleri bir sıra domates soğan karışımını malzemeler bitene kadar döşeyin. Her bir katın üstüne tuz ve karabiber ekleyin. Yarım saat kadar kısık ateşte pişirin. Arada suyunu kontrol edin, azalmışsa kaynar su ekleyin.
4. Yarım saat sonra ince ince doğradığınız biber ve mantarları tencereye ekleyin. 1 saat daha pişirdikten sonra tencereyi ocaktan alın.
5. Fırına dayanıklı bir tepsiye tenceredeki etleri üzerlerindekilerle birlikte geçirin. Rendelenmiş kaşarı ekleyip fırının ızgarasında peynir eriyene kadar bekletin. Peynir eridikten sonra servis yapın.

ben de isterim ben de... :) cok nefis gozukuyor :)

tesekkurler tavsi:))

Yorum Gönder