« Home | Çikolatalı Çilekler » | Çikolatalı Truffles » | Guacamole » | Super Bowl Menüsü » | Hoşgeldiniz! » 

Çarşamba, Şubat 22, 2006 

Tavuklu Bezelye

Malzemeler:
  • yarım kg bezelye
  • 2 parça tavuk göğsü
  • yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 orta boy soğan
  • 1 havuç
  • 1 domates
  • 1 avuç dereotu
  • kaynar su
  • tuz
  • karabiber
Tarif:
1. Yemeklik doğranmış soğanları yağda biraz kavurun.
2. Soğanlar tamamen pişmeden küçük küpler halinde doğranmış tavuğu ekleyip kavurmaya devam edin.
3. Tavuk parçalarının rengi beyaza döndükten sonra küp küp doğranmış havuçları ekleyip biraz kavurun.
4. Rendelenmiş domatesi ekleyip kavurmaya devam edin.
5. Bezelyeleri ekleyin ve üzerlerine çıkacak kadar kaynar su koyun.
6. Bezelyeler piştikten sonra ocaktan alın.
7. İnce doğranmış dereotunu, tuzu ve karabiberi ekleyip servis yapın.