« Home | Guacamole » | Super Bowl Menüsü » | Hoşgeldiniz! » 

Cuma, Şubat 17, 2006 

Çikolatalı Truffles


Geçtiğimiz cumartesi sabahı Food TV'de Ina Garten'in Barefoot Contessa isimli programında çikolatalı tarifler verdigini gördüm. Sevgililer günü için yapacağım tatlıya karar vermemiş olduğumdan programı merakla izledim. En romantik bulduğum iki tarifi denemeye karar verdim:)

İlk denediğim tarif çikolatalı truffles oldu. Ina Garten tarifi televizyonda yaparken oldukça kolay gözüküyordu. Kendim yaparken gözüktügü kadar kolay olmadığına karar verdim. Özellikle çikolata toplarını ellerimle yuvarlarken çok çabuk eridikleri için zorlandım. Bu nedenle topları parşömen kağıdına koyduktan sonra 10 dakika kadar buzdolabında bekletip şekillendirdim.

Malzemeler:
  • 227 gr. bittersweet çikolata (önerilen: Lindt)
  • 227 gr. semisweet çikolata (önerilen: Ghiradelli)
  • 1 cup süt kremasi
  • 2 yemek kasigi portakal tadli likör, istege bagli (önerilen: Grand Marnier)
  • 1 yemek kasigi hazirlanmis kahve
  • 1/2 çay kasigi iyi vanilya esansi
  • pudra sekeri
  • kakao
Tarif:
1. Çikolataları bir bıçak yardımıyla ince ince dograyip ısıya dayanıklı bir kaba koyun.
2. Kremayı kaynayana kadar ısıtın. Kaynadıktan sonra ocağı kapatıp 20 saniye kadar bekletin.
3. Kremayı tel süzgüden geçirerek çikolataların olduğu kaba dökün.
4. Metal çırpma aleti ile çikolata kremanın içinde tamamen eriyene kadar karıştırın.
5. Kahve, vanilya ve eğer kullanıyorsanız portakal likörünü ekleyip karıştırın.
6. Oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
7. 2 tatlı kaşığı yardımıyla çikolata karışımından toplar çıkarıp parşömen kağıdı serilmiş tepsiye koyun.
8. Çikolata toplarını elinizle yuvarlayıp şekillendirin.
9. Bir kaseye kakao koyun. Çikolata toplarının yarısını kakao kasesine koyup üzerleri tamamen kakao kaplanana kadar bulayın. Aynı işlemi kalan çikolata topları için pudra şekeri ile tekrarlayın.
10. Çikolatalı truffles'ı buzdolabında haftalarca muhafaza edebilirsiniz. Oda sıcaklığında servis edin.

Not 1: Ben daha kolay olmasi için çikolata karışımından topları çıkarırken 2 tatlı kaşığı yerine küçük cookie scoop'u kullandım.
Not 2: Ina Garten hazırlanmış kahve olarak filtre kahve kullanmıştı ama isterseniz neskafe de kullanabilirsiniz.